Bo som hemma fast borta.

Namnet Cubile kommer från latin och betyder läger, hemviste eller bo. Ursus cubile betyder således björnide.

Om Cubile.

Cubile AB grundades 2004 av Björn Wahlstedt som moderbolag i en koncern och fungerade som ett sådant fram till våren 2006, då verksamma dotterbolag avyttrades. Verksamheten i Cubile övergick från ett rent moderbolag till ett fastighetsbolag med inriktning på fritidsboende av god kvalité. Hösten 2006 köptes ett antal fastigheter i skidorten Branäs som blev färdigställda till årsskiftet 2006/2007. Bokning samt uthyrning i egen regi byggdes upp.

Sökandet efter fler lämpliga objekt gav hösten 2007 resultat; en fastighet i Visby innerstad samt en fastighet på Tjörn. Till dessa fastigheter bildades separata dotterbolag. Dotterbolagen ägs gemensamt med Anders Malmqvist och Per Freij. Fastigheten i Visby har ställts i ordning för såväl lokaluthyrning, där Vårdförbundets lokala avdelning hyr in sig, som korttidsuthyrning och studentboende. Fastigheten i Rönnäng på Tjörn är ännu i planeringsskede, nuvarande verksamhet i fastigheten är ett möbelsnickeri samt bostäder.

Cubile med dotterbolag erbjuder främst ett förstklassigt boende där tonvikten ligger på familjär samvaro i miljöer som erbjuder ett rikt friluftsliv. Oavsett om du väljer Branäs, Visby eller Tjörn vet du att här finns det allt du behöver för familjär samvaro, fräscha möbler, sköna sängar och täcken. Vill du laga mat med familjen finns all utrustning för detta. Vill du hellre vara lite semesterlat finns det rekommenderade restauranger av hög klass runt hörnet…

Bo som hemma fast borta…

Björn Wahlstedt
VD Cubile AB